dilluns, 18 d’abril de 2016

Cartes des de l'exili.

Benvolgut Peret;
Avui hem tengut en Jaume Barraca i semblava que estava molt enfadat, perquè quan l’hem afinat que pujava cap a sa caseta d’ets Oguers ja el sentíem que xerrava tot sol. En Rabassó ja ha ben dit que li pareixia que la cosa no anava bé. Li hem demanat que punyetes tenia, i ell, baixant des carro amb un bot de cabra quan ha estat de peus a terra ha amollat un pet i s’ha concagat amb tots el polítics diputats de Madrid.
–“Sabeu que ho és de collonut! Des de desembre passat que hi hagué les eleccions generals no han tengut nassos de formar encara un govern estable entre tots. El que han fet fins ara no ha estat més que riurer-se’n del poble aquesta punyetera gent! El que han demostrat amb això és que no són capaços de fer res i que el poble no els importa el més mínim. Només les agrada una bona cadira a les Corts de Madrid amb internet, gratar-se la panxa tot el sant dia i a final de mes una bona paga amb les seves dietes. (Dame pan y dime tonto).
Al•lots, no anam de cap de ses maneres i si nosaltres encara hem de mantenir tota aquesta farrumalla indecent, de xerraires mentiders, el que haurien de fer és aplegar veles i agafar els atupinets i tothom cap a ca seva. És que no tenen vergonya!
I esperau encara, que la cosa no ha acabat. Si d’aqui a quinze dies no es posen d’acord, tornam anar a unes altres eleccions la qual cosa vol dir que durant tot aquest temps, que han estat amollant malediccions uns amb els altres i tota casta de mals noms que no duen en lloc, el poble sencer ens haurem de gratar les butxaques, primer per pagar a una gent que no han fet absolutament res, i segon bestreure tot el que ens costarà anar a unes noves eleccions. Clar, com que el poble paga, que les és a ells! I paga poble! Per a mi és igual que ens diguessin a la cara les mateixes paraules d’aquella diputada d’un partit de dretes quan digué des del seu Ascó i en castellà: "Que se jodán!" Idò, això és el mateix que ens diran; vos foteu!
Si fos per a mi, no cobrarien ni tres vellons de pesseta i de tots els qui hi ha ara no en deixaria que se’n presentàs cap, perquè entre tots han demostrat que són una pandilla d’inútils i estèrils polítics i que se n’aprofiten de la bona fe del poble que les va votar i de tots els contribuents.
Per tant, he arribat a la conclusió que cap d’ells valen la pena i que a tots només els interessa la comandera. Del poble, de la gent obrera i tot el que suposa governar un país passan tres quarts de quilo amb les seves unces.
Peret, no anam. Ara esperarem aquests quinze dies que queden de marge i a veure si d’una puta vegada se posen d’acord i comencen a governar el país, que per això la gent les hem votat.”
Peret, salutacions i bons viures.
Visca la Terra!!!