divendres, 3 de juliol de 2015

Cartes des de l’exili

Benvolgut Peret;

Ben prest serem a les festes patronals de Sant Salvador. Jo només deman que hi posin molt d’esment, perquè com és ben sabut totes les activitats surten dels imposts dels contribuents i no és hora ni el moment de mal gastar doblers públics, ja que fa anys que tots ens hem d’estrenyer la corretja i les administracions ben bé també ho poden fer i anar ben prou alerta a gastar un duro de més sense importar-hi. Ten en compte, Peret, que any rere any el consistori només ens apuja el returial i tot el que li va a darrere. A posta per això, i perquè el poble està més de mig ofegat, no estaria de més que les despeses es facin amb responsabilitat, perquè les festes les pagam entre tots; és a dir, les paga el poble. I jo sempre he dit que dels doblers dels altres fa bon gastar.

Encara record quan tu eres regidor de festes, Peret. Amb uns pressuposts molt més baixos que els d’ara es feien unes bones festes de pinyol vermell. No vull dir que ara no siguin tan bones, però amb menys pressupost la gent s’ho passava igual de bé o més.


Avui dia la gent no va en darrer de festes i les de Sant Salvador són massa dies i això a la gent la cansa, perquè la majoria d’activitats sempre es fan a la banda del vespre. No tothom pot vetlar cada dia fins a les tantes de la nit, o fins que sa central comença a fer les primeres senyes. Molts no tenen vacances i el se’n demà s’ha de treballar. Pensa tú, Peret, que les festes comencen dia 30 de juliol fins dia 7 d’agost. Són o no són massa dies? Ben bé bastarien entre quatre i cinc dies, però atapeïdes d’activitats i que siguin festes populars, com les d’antany.

Peret, molts d'anys i salut tenguem per a gaudir-les.

Salut i llibertat!