diumenge, 28 de juny de 2015

Cartes des de l’exili

Benvolgut Peret;

Tan sols dues cosetes. La primera és per felicitar-te pel dia del teu sant patró. Avui, 29 de juny, és sant Pere i sant Pau. Idò, per la part que te toca te desig que passis un bon dia, molts d’anys i sobre tot salut, que lo demés són punyetes i capritxos. Lo dit; molts d’anys i moltes felicitats.

La segona cosa és que fa uns dies de massa calor. Les temperatures són altes i la cosa pot durar massa dies, perquè els entesos saben quan havia de començar aquesta ona de calor, però no li troben la fi. Uns deien que tan sols duraria uns tres dies i d’altres no ho veuen tan clar. Supòs que si hi afegim el dia del teu sant i aquests dies de tanta calor deus estar més que content. Idò, jo te dic que ja n’estic més que cansat de calor. Vaja un estiu que ens espera! No ha fet més que començar. Si això segueix així, en arribar Sant Salvador què farem?
En Jaume Barraca me va dir que en Boira, en Rumbante i en Papa dormen damunt s’era de Can Totdéu. Saps quina fresqueta que hi passa per allà dalt en mig des coll des Verger. Pensa que d’allà es veuen perfectament els llums de la costa de Menorca. Ja cercaràs un altre punt tan bo com aquest per passar les curtes nits d’estiu. Te diré més encara; des d’allà dalt amolles un pet i els ciutadallencs ja diuen que trona de llebeig, segons el vent, clar, perquè si el vent ve de gregal primer arribarà a Ciutat i es pensen que és un bram d’ase.

I de la Font del Verger, que me’n dius? Però d’això ja en parlarem un altre dia.

Aquesta carta tan sols era per felicitar-te en aquesta diada de sant Pere i per tenir-te al corrent de les novetats que d’allà hi pugui haver.

Bé, Peret, ja me diràs si el Constància ha pujat de categoria o no, o si n’Atanasio encara és el porter de l’Artà. Per cert, l’Artà encara juga a sa finca des Cós?


Salut i llibertat!