diumenge, 31 de maig de 2015

CARTES DES DE L’EXILI.

Benvolgut Peret;

Estic dubtant si realment podem viure tranquils amb democràcia o no. Malgrat els resultats electorals encara hi ha gent que no ho pot pair i en certa manera s’oposen als canvis que han demanat la majoria de votants. És veritat que n’hi hagut de tots els colors i gustos, d’esquerres i de dretes, de centre, de dalt i de baix. Els partits majoritaris han vist com també han perdut vots. En certa manera, jo diria que hi ha una clara tendència que camina a una globalització d’ideals o d’una opinió clara que la gent vol provar nous sistemes, nous reptes, com si l’actual sistema hagués quedat ja obsolet. Però els més ressentits, en la meva opinió gent d’una clara tendència feixista enyorant temps negres franquistes, s’han enfurismades perquè els nous temps, els temps actuals són de canvis socials i de nous sistemes.

El partit fins ara al poder, com ara el Partit Popular, ha fet molt de mal als més dèbils, als treballadors, a la gent que tot just arribam a final de mes, als qui estan a l’atur, als qui no poden pagar una hipoteca. No han tengut gens de compassió, ni mica. Els bancs, per contra, no han mirat prim per treure a la gent al carrer per deixar de pagar el deute. Molts treballadors s’han vist al carrer perquè les empreses han rodat clau, quan els directius de les mateixes s’han omplit les butxaques abans de fer fallida. El Govern central ha regalat doblers públics a palades als bancs. Ha pujat l’IVA de manera descarada. Així podríem anomenar una llista llarga dels desastres que s’han fet per tal de tenir contents a Europa amb les seves mesures. Han enfonsat al país, Peret. I ara estem dins un pou del qual, segons diuen els entesos, estam sortint a poc a poc i que els resultats ja es compten com a positius i sortim a llum, lo qual me costa creure.

Pens, que els qui surten a llum són, precisament, la gent que s’han vist afavorits per la crisi, perquè la crisi ha enfonsat a molta gent, però n’hi ha que també s’han aprofitat d’aquesta situació econòmica a compte dels altres per a fer ca seva.

Bé, Peret; aquestes eleccions han demostrat que la gent vol canvis, canvis que ens deixen a tots per igual. La gent vol progrés, sortir de la cova que fins ara hem hagut de romandre i respirar aires nous i acabar amb el governs dolents, mals governs que mai miren pel poble.

Salut i bons viures.