divendres, 29 de maig de 2015

CARTES DES DE L’EXILI

Benvolgut Peret;
Hem passat uns comicis de pinyol vermell. Animats, participats, expectants. De sorpreses? Jo diria que no. Per alguns pot ser sí, però per a molta gent crec que no. Els resultats del partit de la majoria s’han guanyat a pols, fins i tot m’atreveixo a dir que fa temps que s’ho estaven currant a les totes i al final ha passat el que ha succeït. Els resultats parlen. No es pot anar en contra de la ciutadania encara que alguna organització política tingui la majoria. Les majories, Peret, es tornen en part dictatorials i el capitost de torn es pensa que pot fer el que vol sense consultar i escoltar al poble. Però per sort, el poble té memòria i aprofita la seva legalitat democràtica amb el vot rebutjant una gestió nefasta dels fins avui governants actuals que han perjudicat a un gran sector de la classe mitjana, indefensos, mostrant el camí de la runa social i per altra part afavorint als qui més tenen.
I quan algú diu que: -“Alguna cosa hem fet malament”, és per dir-li que s’ho faci mirar i que marxi a porgar fum. Perquè ja des del primer dia feien aigua per tots els costats i no s'adonaven del mal que estaven fent i acontentar als seus dels quals molts d’ells ara li han girat l'esquena. Fins i tot els històrics del partit, com ara el tio Biel, sortí emprenyat i manifestà que: -“Dels actuals mandataris convendria que toquin al dos tots quan són.”
I així les coses els resultats han estat el que són. No tenir mai en compte al poble planer és una equivocació tan grossa com la Seu. La història ensenya, però me tem que aquesta signatura social d’aquest curs polític, que ha estat molt llarg i mal de moldre, quedarà per a molts pendent a perpetuïtat i serà recordada per a molt de temps. El motiu: ignorar a tot un poble i ser prepotent amb ell. I al final el poble té la raó.
Això no ha fet més que començar. Ara ens queden les eleccions de novembre.
Salut, Peret!