diumenge, 14 de setembre de 2014

Cartes des de l'exili

14/09/2014

Benvolgut Peret,

Aquesta horabaixa torna ser de xaloc. En tot el dia ha fet un bon sol. Però aquest temps no va de ploure, i alerta que aquesta setmana encara podem tenir la calor del migdia de la matinada fins al vespre. Alerta mosques!

Ja és hora de que plogui, Peret. El teu sant patró i secretari particular del Sempitern pareix que la du de nosaltres, i això que no li hem fet res. Però mentres tant la terra dels pagesos ja demana aigua.

I la Fira, com ha anat? Maaagre... pel que m’han dit. Calor i sol, això sí. Si has firat o has fet bona barrina i has pogut trobar un bon plat de faves per dinar ja va bé per a començar el curs agrícola.

Jo, així mateix, he arribat fins a sa facultat de s’Almudaina per a fer un cafetot de calcetí i un bon tassó d’aigua fresca de Na Vergunya, pensant que t’hi trobaria. Déu sap on te tocava anar a berenar avui amb la teva quadrilla d’alumnes conventeres i de la promoció de la llet amb pols.

Una vegada pagat el meu deute cafeter, he arribat fins al Puig des Corb per a prendre una mica la fresca amb un bon vent de migjorn que encalentia fort ferm.

Aquesta nit, des de s’era de Can Tot Déu, mentres esper en Rabassó i en Corona, puc veure la llum de la costa de Menorca, tot i que pareix hi ha una mica de calitja. Per cert, estava pensant si en Boira ja haurà arribat a l’illa menor. Jo esper que sí, sa i estalvi.

Ara m’aturaré a sa font des Verger i m’inflaré d’aigua, que demà, altra cop, tornarem estar enclaustrats fins a la posta del sol.

Salutacions a can Guidet, especialment a sa madona.

Salut i bona nit.

______