dimecres, 4 de juny de 2014

Festa de Sant Antoni de Pàdua. Artà.

Per la gran festa de Sant Antoni, vuit dies abans ressonen i repiquen les campanes del convent franciscà de Sant Antoni de Pàdua. Aquest matí, sobre les 11 h, hi hagut una tronadissa de coets i repicada de campanes anunciant la festa del Sant més benvolgut per a tots els de la vila artanenca: “Ja ens arriba Sant Antoni de Juny!”, expressava la gent que passava pel carrer.
A l’últim Consell Conventual del Convent de Sant Antoni de Pàdua es va deixar ben clar que enguany es tractarà de remuntar encara més aquesta festa franciscana, que és el goig de tots els artanencs, tant dins el context religiós com el context social el qual implica aquesta festa. I pareix que la cosa va pel bon camí. 
http://i1.ytimg.com/vi/-SxKGgpEIxY/maxresdefault.jpg (enllaç del ball dels Cavallets d'Artà).
Amb aquests bon temps de principis d’estiu els Cavallets ja han sortit del seu amagatall hivernal i llueixen nets amb els seus colors de l’Arc de Sant Martí. S’ha fet la bugada i planxats els vestits dels nins balladors els quals fa temps que assagen les danses que ballaran. Les carrosses quasi a punt per ser engalanades, les quals portaran a Sant Antoni i els angelets que l’acompanyaran.

Bons artanencs alegres, no us oblideu de visitar la capella del sant dels miracles, ni la tómbola, ni cap de les activitats que hi trobareu en el programa festiu.

Artanencs i artanenques; tots a festa!!!

Salut i molts d’anys a tots!