dimecres, 30 d’octubre de 2013

La pertorbació de dia 29 d'octubre de 2013

La pertorbació de dia 29 d'octubre de 2013.

ALERTA TARONJA A LES ILLES PER FORTS VENTS I PLUGES, segons AEMET.
Vaja un sarau meteorològic que tinguérem ahir, sobre a partir de primeres hores de la tarda. Feia anys que no havíem vist una cosa semblant. Un petit nucli que es va formar durant el matí a la banda del ponent de Mallorca, entre les costes Valencianes i les illes. De mica en mica es va anar fent gros que fins i tot, segons s'ha dit, va xuclar altres petits nuclis fins al punt que va arribar a ser un de sol, però grandiós, plantar-se a les costes d'Eivissa i les costes de la Serra de Tramuntana, que a poc poc va anar avançant afectant principalment l'illa Pitïussa i ponent de Mallorca, concretament la banda de Ciutat. Però, posteriorment va anar creuant la zona sud i centre de Mallorca de ponent a llevant enfosquint el cel quan encara no eren les 17 h. Andratx, Ciutat, Llucmajor, Campos... foren unes de les zones les quals hi va ploure bastant. O Cala d'Or, lloc on ja fou necessària la intervenció dels bombers i membres de l'IBANAT. A Ciutat també tomà un sotil d'un supermercat deixant ferits lleus, segons pareix.
El vent que bufava molt fort va ser el protagonista, tal vegada més que la pluja.

A la zona d'Artà tampoc quedàrem al marge, encara que la cosa fou més minsa. El vent bufava fort de Gregal amb ratxes molt fortes. Es recolliren 9,0 l/m2 fins a les 9 del vespre d'ahir i durant aquesta nit n'han caigut 2 més.
La temperatura actual en aquests moments és de 16ºC amb una humitat relativa del 68% i una pressió atmosfèrica de 1017 hPa. La temperatura mínima d'avui ha estat de 15ºC i la temperatura màxima d'ahir fou de 22ºC. res a veure amb aquests dies passats. EL vent bufa de Gregal regolfat pel nord de manera forta o molt forta.
Per avui pareix que s'espera que el vent continuï bufant (+ de 80 km/h) de manera moderada a forta , amb possibilitats de pluges, que poden ser intenses allà on descarregui amb més possibilitats de fer-ho a les illes d'Eivissa i Formentera.
Les temperatures màximes d'avui no pujaran més de 20 ºC i s'espera que per Tots Sant tornem a tenir pluges, sobre tot a la banda del matí.