dijous, 27 de juny de 2013

Cròniques de damunt s'Envelador del Molí d'en LeuBones tardes a tots, amics de s’Hort d’en Pèl.

Artà ja ensuma festes. Un poble tan fester com és Artà ja retoquen els últims preparatius de les festes de Sant Pere de la Colònia.

Aquests mesos d’estiu són mesos de festes patronals, mesos de bauxa, on els pobles mallorquins llueixen tot el seu tarannà festiu.

Un temps la gent tirava la casa per la finestra per tal que les festes sortissin ben lluïdes, no com avui en dia que la gent va més roca batuda i van més mira prim a l’hora de gastar. És normal. Les coses s’han posades més cares i tot costa molt més.

Però en les nits d’estiu mai hi faltaran la llet freda amb ensaïmada o el gelat d’ametla, les nits de sopar a la fresca, aquell bon trempó que feien les nostres padrines, aquell pa amb oli dins el plat de test que la gent se menjava recolzats a la branca del portal de les cases i mentres veien la gent passar o escoltaven les converses de la gent de fora vila.

Les cases estaven amb les portes ben obertes i de dins els corrals sentien els sotracts del carrors quan passaven pel carrer arribant a la vila. Una altra jornada havia acabat.
De l’estiu encara se poden contar moltes coses i les contarem. Recordar sempre és guapo i fa mudat.

Tendrem dies per parlar més de l’estiu i de les nostres costums casi oblidades, desgraciadament.

Del temps vos diré que encara no farà molta calor. Els dies seran bons, com si fossin de primavera. Tendrem dies de sol i núvols. Les temperatures seran semblants a les d’aquests dies passats.

Jo, per la meva part, no vos diré molta més cosa. Avui he fet una mica tard perquè les feines de fora vila m’han cridat a l’orde, i primer és lo primer.

Dijous que ve ens tornarem a veure.

Feis bondat i menjau tot lo que vos donin.